Skip to content

Cliënten vertellen

Koen en Renuka

Wij zijn de ouders van een zoon van 13 jaar en een dochter van 9 jaar oud. De afgelopen 3 jaar zijn we vanuit Onbeperkt Begeleiding ondersteund door Ilona. Bij haar konden we terecht voor advies, tips, en bespraken we situaties die zich in de praktijk voordoen met onze zoon die gediagnosticeerd is met autisme. Ook hebben we meer kennis opgedaan rondom de mogelijkheden en beperkingen van onze zoon. Een van de vraagstukken waar we gezamenlijk veel over gesproken hebben is de invulling van vrije tijd. Hoe omgaan met deze vrije tijd en het voorkomen dat het ‘hangen’ wordt, wat vervolgens weer eindigt in ruzie binnen het gezin. Na 3 jaar is onze rugzak voldoende gevuld en gaan we het zonder ‘onbeperkt(e) begeleiding’ doen. Ilona bedankt voor je luisterende oor, je open houding en niet (be)oordelende feedback.

J.

Ik heb nu al een paar maanden begeleiding van Sandra, bij de eerste ontmoeting voelde ik al meteen een klik. Wat veel zegt, want dat heb ik niet vaak. Ze is rustig van aard, maar toch duidelijk. Ze helpt mee overzicht te creëren als ik dat verlies in bepaalde situaties. Als ik voor een nieuwe uitdaging sta, beginnen we laagdrempelig en legt ze er absoluut geen druk op. Kort samengevat, ik ben heel tevreden over de begeleiding, en heb er vertrouwen in dat ik mijn doelen ga behalen.

Bart

Sinds maart is Lizzy bij mij begonnen. Ze heeft mij het afgelopen halfjaar goed geholpen. Zo heeft zij me inzicht gegeven in mijn autisme. Het helpt mij vooral inzicht te krijgen in het handelen in dagelijkse situaties, waarin je keuzes moet maken. Op communicatief gebied helpt ze me ook, om mijn communicatieve vaardigheden te verbeteren, en beter inzicht in mijzelf te krijgen zodat ik beter weet hoe ik met mensen contact kan onderhouden.

Helma

Sinds een aantal maanden komt wekelijks Eefje bij mij langs. Na de intake met Ilona is uiteindelijk Eefje bij mij terecht gekomen. Ik ervaar dit als heel erg prettig, en kan echt de dingen met haar delen en bespreken. Het gaat er vooral om dat ze ook echt luistert en probeert overal in mee te denken. Doordat mijn hoofd vaak erg vol zit , ben ik altijd weer blij als het maandag is en ze weer langs komt... Het voelt voor mij als een soort van verlichting en daar ben ik erg mee geholpen. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar uiteindelijk denk ik dat ik ook hier wel doorheen kom en Eefje helpt mij waar ze kan. "Daar ben ik dan ook echt superblij mee "... Ik ervaar deze begeleiding echt als erg prettig met fijne mensen.

Roland

Hulp vragen omdat je merkt dat je dat weer nodig hebt is voor mij niet zo moeilijk, maar wel de juiste persoon vinden. Iemand die jou begrijpt met je autisme en weer de handvaten kan geven die je zo erg mist. Door corona en alle negatieve gebeurtenissen kwam mijn autisme weer heftig boven drijven, waardoor ik slechter ging functioneren, veel angst (weer) voor situaties kreeg en daar weer lichamelijke klachten aan overhield. Dus op Google op zoek en "Onbeperkt Begeleiding" tegen komen. Wauw, wat is dat een schot in de roos geweest. Met Ilona de intake gedaan en daarna zou Lizzy het overnemen om de begeleiding te gaan doen. Je voelt of iets goed zit en dit voelt MEGA goed! We zijn nog maar in de begin fase, maar wat geeft dit een veilig en vertrouwd gevoel. Een luisterend oor en begrijpelijke taal waardoor je snapt wat er in je

W.

Ik ervaar de begeleiding als heel fijn, er is aandacht voor het persoonlijke en vertrouwelijke informatie. Je krijgt het gevoel dat je alles mag delen! Professioneel en met de juiste adviezen. Mijn hoofd is een stuk leger als mijn begeleidster is geweest, structuur valt dan op zijn plek. Ik heb veel aan mijn begeleidster om rust in mijn hoofd te krijgen, als er nu iets onverwachts gebeurt kan ik het veel sneller ombuigen en ga dus positiever het leven door met minder zorgen! Mijn begeleidster is top, ik ben erg blij met haar!

L.

Wij kennen Ilona nog niet zo lang. Sinds een paar maanden komt ze twee keer per week bij ons. Het voelt alsof we haar al heel lang kennen. Het was meteen vertrouwd. We bespreken elke keer waar wij tegenaan lopen in de opvoeding. We merken keer op keer dat Ilona veel kennis en ervaring heeft. Ze begrijpt ons meteen en denkt mee in oplossingen. Hiermee kunnen wij dan ook weer aan de slag en op die manier komen we steeds een stapje verder met onze zoon. We leren ook op een eenvoudige manier te tekenen en met behulp van deze tekeningen heel veel visueel te maken voor hem. We merken dat dit erg goed werkt. De begeleiding is nu nog alleen op ons gericht maar het is de bedoeling dat we op korte termijn ook onze zoon zelf laten begeleiden door Ilona. Dit vindt hij erg spannend maar Ilona neemt

E.

“In de moeilijkste periode van mijn leven kwam Onbeperkt Begeleiding precies op het juiste moment. Dankzij Onbeperkt Begeleiding en vooral Ilona en Merel ben ik vol vertrouwen en zie ik dingen positief in plaats van in paniek te raken. De structuur die me geboden wordt geeft me heel veel rust en houvast. Professionaliteit en compassie stralen er vanaf, ga zo door! Blij met jullie!”

Laury

“Ik heb al zo’n 4 jaar begeleiding van Ilona. In het begin wilde ik niet accepteren dat ik begeleiding nodig had, maar Ilona is gelukkig heel vastberaden. Als ik in een dal zit, trekt ze me er altijd weer uit en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ik heb haar nodig om structuur in mijn leven te brengen. Als ik me af en toen wat minder voel, belt ze me spontaan op om te vragen hoe het gaat. Soms vind ik het eng om alleen naar afspraken te gaan, bijvoorbeeld werk gerelateerde afspraken. Dan gaat Ilona met me mee en evalueren we achteraf over hoe het is gegaan. Daarnaast helpt ze me zelfstandig te worden en op mezelf durven te vertrouwen. Ze heeft me echt omhoog geholpen en mijn zelfbeeld is dankzij de begeleiding erg versterkt. Ilona is door de jaren heen meer dan een begeleidster geworden. Ze voelt

Isa

“Mieke en ik kennen elkaar nog niet zo lang, maar ik vind de begeleiding erg fijn en we hebben binnen korte tijd een goede vertrouwensband met elkaar opgebouwd. Als me iets dwars zit of wanneer ik het lastig vind om mijn gevoel te uiten, helpt ze mij om dat onder woorden te brengen. Ik heb al redelijk wat meegemaakt in mijn leven en Mieke helpt mij om dingen los te laten. Door de begeleiding word ik stapje voor stapje zelfstandiger en zelfverzekerder. Ik vind het fijn dat Mieke altijd rustig blijft en nooit boos op me wordt. Ik kijk uit naar de begeleidingsmomenten, dat ik mijn verhaal weer even kwijt kan en hulp krijg waar nodig.”

S

“Sinds mijn 17e is Ilona in mijn leven. Ik woonde nog thuis, op school ging het slecht, ik gebruikte drugs en had foute vrienden. Nu ben ik 23, woon op mezelf, volg een opleiding, heb een sociaal leven en ben veel zelfstandiger geworden. Ilona heeft mij geholpen de juiste keuzes te maken en de goede richting op te gaan. Later kwam Nicole erbij als begeleidster. Hun hulp is volledig op maat en wordt afgestemd op wat ik op dat moment nodig heb. Ilona en Nicole zijn erg professioneel en tegelijk heel persoonlijk en flexibel. Een van de dingen waar Ilona me goed mee geholpen heeft, is het plannen en organiseren van mijn huiswerk. Ook Nicole is erg goed in wat ze doet, en superlief. Ze houdt de lijntjes kort en weet altijd wat er speelt in mijn leven. Ik kan absoluut zeggen dat ik veel aan Ilona en Nicole te

A

“Ik ben heel blij met de begeleiding van Ilona, Nicole en Merel. Zij helpen mij mijn leven beter te structureren. Voorheen besteedde ik bijvoorbeeld wat te veel tijd aan mijn paard, waardoor ik mijn huishouden vaak liet liggen. Dankzij een goede planning die ik samen met Ilona heb gemaakt, kan ik nu naar mijn paard én heb ik mijn huishouden beter op orde. Ilona is mijn braincoach en ze helpt me bij mijn financiën, dat geeft veel rust. Merel helpt mij gezonder te koken met betere hoeveelheden. Met Nicole bespreek ik relationele aspecten en met haar maak ik mijn weekplanning. Alle drie mijn begeleiders kijken samen met mij waar ik op dat moment hulp bij nodig heb en spelen daar goed op in. Ze staan écht voor me klaar. Ook wanneer ik er helemaal doorheen zit, kan ik ze altijd bellen en kijken ze hoe ze mij op dat moment

L

“Niet alleen voor mijn zoon, maar ook voor mij als moeder is de begeleiding heel waardevol. Het zorgt voor een bepaalde rust in ons leven. Mijn zoon is nu 20 en Ilona komt al een aantal jaren bij ons. Ze voelt feilloos aan wat belangrijk is voor hem. Die twee hebben echt een klik met elkaar en een hechte vertrouwensband. Daarbij heeft ze ook een luisterend oor voor mij als moeder. Ze pikt eruit wat richting mijn zoon belangrijk is. Mede door de begeleiding is mijn zoon een jongen geworden die, ondanks zijn autisme, goed in het leven staat. Ik zie hem op emotioneel vlak nog steeds groeien. Hij is dankzij Ilona zelfverzekerder geworden en staat sterker in het leven. We hebben als gezin een moeilijke tijd doorgemaakt. Ilona is daarin heel waardevol geweest, en is dat nog steeds. Ja, we lopen écht weg met haar.”

T

“Merel denkt altijd in oplossingen en helpt me door kleine stapjes tot een bepaald doel te komen. Daarnaast maakt ze inzichtelijk waar elk stapje toe leidt. Ik ben heel blij met de begeleiding van Merel.”

M

“Mijn hoofd zat altijd vol. Ilona heeft me geholpen door samen een duidelijke planning te maken die mij veel inzicht en rust biedt. Ik kan altijd mijn verhaal bij haar kwijt, ze kan goed luisteren en denk mee in oplossingen. Mijn zoon wordt begeleid door Merel. Als een ware tolk brengt zij ons op hetzelfde level en helpt ze ons beter te begrijpen.”

P

“Voor veel mensen is het lastig te begrijpen wat een kind met autisme doormaakt. Ilona snapt precies waar we tegenaanlopen en weet op welke manier we kwesties het beste kunnen aanpakken. Voor mijn zoontje was het bijvoorbeeld een uitdaging om zichzelf te vermaken. Dankzij de hulp van Ilona is hier verandering in gekomen. Daarnaast heeft ze hem de ‘Geef me de 5-methode’ eigen gemaakt, waardoor mijn zoon verhelderingsvragen kan stellen en zijn omgeving beter begrijpt.”