Een weekje meelopen met Bep

Ik kreeg de vraag of ik iets wilde vertellen over; Hoe een werkweek van mij eruit ziet. Ha ha, wat een leuke vraag van Lizzy. Mijn werkweek ziet er gelukkig heel divers en steeds anders uit. Weet je wat, ik neem je even kort mee. Het is maandagochtend 8 uur als ik naar de eerste cliënt rijd, hup naar Deurne.

Samen met deze jongeman wandel ik ruim een half uur, werken we aan zijn stageverslag en werken we aan het ontwikkelen van meer sociale vaardigheden. We bespreken zijn stage en ik vraag of hij zelf wil bellen om informatie in te winnen. Het bellen verliep wat stroef….maar toch zelf gedaan! Daarna ga ik naar een gezin, waarbij het gezinssysteem niet zo lekker loopt. Samen met dit gezin werk ik aan het goed en duidelijk communiceren en afspraken maken, goed met elkaar overleggen in plaats van elkaar te negeren, zo ieder op zijn eigen eilandje. Zo mooi om te zien dat al enkele kleine afspraken lukken. Daarna bezoek ik een moeder met zoon die voorbereid moet worden naar begeleid wonen, voor allebei lastig. Moeder mag leren loslaten en de zoon mag leren voor zichzelf te gaan zorgen, op alle gebieden.

Hoe ziet mijn dinsdag eruit?

Daarna volgt een dinsdag met teamoverleg en een bezoek aan een cliënt die werk zoekt na een lichamelijk ongeluk, dus hierbij moeten we goed kijken naar wat hij lichamelijk aan kan. Daarna volgt een bezoek aan een jongen die nu naar Voortgezet speciaal onderwijs gaat en al wat aan het puberen is. Hij probeert zich steeds meer los te maken van zijn ouders… en zijn eigen plan te trekken..;) (heerlijk vind ik dat).
`S avonds ga ik op bezoek bij een twintiger die sinds een paar dagen op zichzelf woont en nog veel wil leren op het gebied van; financiën beheren, koken na je werk, een goede taakverdeling om het huis schoon te maken en te houden, zijn eigen was te wassen etc. Dus vergroten van de zelfstandigheid.

Ook tijd voor ontspanning!

Woensdag ga ik eerst lekker paardrijden vroeg in de ochtend, daarna ga ik naar een jonge vrouw die hulp vraagt bij het houden van werk, ze struggelt met haar geaardheid en kan daarbij soms een goed gesprek gebruiken. Daarna bezoek ik een jongeman die een nuttige dagbesteding aan het zoeken is, maar wat nog niet echt wil lukken. Poeh, lastig hoor. Dan volgt een bezoek aan een hoog gevoelige jongen die nu de overstap maakt naar voortgezet regulier onderwijs en daarvoor wat onzeker en angstig is. Samen gaan we vaak vissen en praten dan heel veel samen, wel zachtjes, anders zwemt de vis weg! `s Avonds bezoek ik een angstige man, die regelmatig een paniekaanval krijgt. We onderzoeken samen waar die paniekaanvallen door ontstaan en wat we eraan kunnen doen.

Afsluiting van de week

Op donderdag rijd ik veel lange stukken en bezoek ik voor de verandering allemaal vrouwen. Ook dat is best gezellig. De een wil leren grenzen aangeven, meer groei op sociaal gebied en de ander wil leren beter opkomen voor zichzelf, dus meer zelfregie, een eigen woonplek zoeken en meer zelfliefde kweken en de laatste mevrouw komt naar kantoor voor een begeleidingsgesprek.
Op vrijdag probeer ik vrij te zijn, dat lukt niet altijd, maar vaak wel.
Zo zie je maar, ik heb een drukke maar afwisselende werkweek!
En dat wil ik graag zo houden. Lieve groetjes van mij.