Koen en Renuka

Wij zijn de ouders van een zoon van 13 jaar en een dochter van 9 jaar oud. De afgelopen 3 jaar zijn we vanuit Onbeperkt Begeleiding ondersteund door Ilona. Bij haar konden we terecht voor advies, tips, en bespraken we situaties die zich in de praktijk voordoen met onze zoon die gediagnosticeerd is met autisme. Ook hebben we meer kennis opgedaan rondom de mogelijkheden en beperkingen van onze zoon.

Een van de vraagstukken waar we gezamenlijk veel over gesproken hebben is de invulling van vrije tijd. Hoe omgaan met deze vrije tijd en het voorkomen dat het ‘hangen’ wordt, wat vervolgens weer eindigt in ruzie binnen het gezin.

Na 3 jaar is onze rugzak voldoende gevuld en gaan we het zonder ‘onbeperkt(e) begeleiding’ doen.

Ilona bedankt voor je luisterende oor, je open houding en niet (be)oordelende feedback.

Continue reading

J.

Ik heb nu al een paar maanden begeleiding van Sandra, bij de eerste ontmoeting voelde ik al meteen een klik. Wat veel zegt, want dat heb ik niet vaak. Ze is rustig van aard, maar toch duidelijk. Ze helpt mee overzicht te creëren als ik dat verlies in bepaalde situaties. Als ik voor een nieuwe uitdaging sta, beginnen we laagdrempelig en legt ze er absoluut geen druk op. Kort samengevat, ik ben heel tevreden over de begeleiding, en heb er vertrouwen in dat ik mijn doelen ga behalen.

Continue reading

Bart

Sinds maart is Lizzy bij mij begonnen. Ze heeft mij het afgelopen halfjaar
goed geholpen. Zo heeft zij me inzicht gegeven in mijn autisme. Het helpt
mij vooral inzicht te krijgen in het handelen in dagelijkse situaties,
waarin je keuzes moet maken. Op communicatief gebied helpt ze me ook, om
mijn communicatieve vaardigheden te verbeteren, en beter inzicht in mijzelf
te krijgen zodat ik beter weet hoe ik met mensen contact kan onderhouden.

Continue reading

Helma

Sinds een aantal maanden komt wekelijks Eefje bij mij langs. Na de intake met Ilona is uiteindelijk Eefje bij mij terecht gekomen. Ik ervaar dit als heel erg prettig, en kan echt de dingen met haar delen en bespreken. Het gaat er vooral om dat ze ook echt luistert en probeert overal in mee te denken. Doordat mijn hoofd vaak erg vol zit , ben ik altijd weer blij als het maandag is en ze weer langs komt… Het voelt voor mij als een soort van verlichting en daar ben ik erg mee geholpen. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar uiteindelijk denk ik dat ik ook hier wel doorheen kom en Eefje helpt mij waar ze kan. “Daar ben ik dan ook echt superblij mee “… Ik ervaar deze begeleiding echt als erg prettig met fijne mensen.

Continue reading

W.

Ik ervaar de begeleiding als heel fijn, er is aandacht voor het persoonlijke en vertrouwelijke informatie. Je krijgt het gevoel dat je alles mag delen! Professioneel en met de juiste adviezen. Mijn hoofd is een stuk leger als mijn begeleidster is geweest, structuur valt dan op zijn plek. Ik heb veel aan mijn begeleidster om rust in mijn hoofd te krijgen, als er nu iets onverwachts gebeurt kan ik het veel sneller ombuigen en ga dus positiever het leven door met minder zorgen! Mijn begeleidster is top, ik ben erg blij met haar!

Continue reading

L.

Wij kennen Ilona nog niet zo lang. Sinds een paar maanden komt ze twee keer per week bij ons. Het voelt alsof we haar al heel lang kennen. Het was meteen vertrouwd. We bespreken elke keer waar wij tegenaan lopen in de opvoeding. We merken keer op keer dat Ilona veel kennis en ervaring heeft. Ze begrijpt ons meteen en denkt mee in oplossingen. Hiermee kunnen wij dan ook weer aan de slag en op die manier komen we steeds een stapje verder met onze zoon.

We leren ook op een eenvoudige manier te tekenen en met behulp van deze tekeningen heel veel visueel te maken voor hem. We merken dat dit erg goed werkt.
De begeleiding is nu nog alleen op ons gericht maar het is de bedoeling dat we op korte termijn ook onze zoon zelf laten begeleiden door Ilona. Dit vindt hij erg spannend maar Ilona neemt er de tijd voor en bouwt dit heel langzaam op. Ze voelt haarfijn aan wat er wel en (nog) niet kan.
Wij hopen dat Ilona nog heel veel jaren bij ons en onze zoon blijft. Wij staan vaak voor bepaalde uitdagingen, maar met de steun van Ilona durven wij deze zeker aan te gaan!

Continue reading

E.

“In de moeilijkste periode van mijn leven kwam Onbeperkt Begeleiding precies op het juiste moment. Dankzij Onbeperkt Begeleiding en vooral Ilona en Merel ben ik vol vertrouwen en zie ik dingen positief in plaats van in paniek te raken. De structuur die me geboden wordt geeft me heel veel rust en houvast. Professionaliteit en compassie stralen er vanaf, ga zo door! Blij met jullie!”

Continue reading

Laury

“Ik heb al zo’n 4 jaar begeleiding van Ilona. In het begin wilde ik niet accepteren dat ik begeleiding nodig had, maar Ilona is gelukkig heel vastberaden. Als ik in een dal zit, trekt ze me er altijd weer uit en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ik heb haar nodig om structuur in mijn leven te brengen. Als ik me af en toen wat minder voel, belt ze me spontaan op om te vragen hoe het gaat. Soms vind ik het eng om alleen naar afspraken te gaan, bijvoorbeeld werk gerelateerde afspraken. Dan gaat Ilona met me mee en evalueren we achteraf over hoe het is gegaan. Daarnaast helpt ze me zelfstandig te worden en op mezelf durven te vertrouwen. Ze heeft me echt omhoog geholpen en mijn zelfbeeld is dankzij de begeleiding erg versterkt. Ilona is door de jaren heen meer dan een begeleidster geworden. Ze voelt als een goede kennis waar ik altijd bij terecht kan. Ze is heel open en eerlijk, op een rustige manier, maar ook nuchter en direct. Toen ik haar 4 jaar geleden leerde kennen, was ik een vervelende puber, maar mede door Ilona ben ik de persoon die ik nu ben. Ik heb ontzettend veel aan haar gehad, en dat heb ik nog steeds.”

Continue reading

Isa

“Mieke en ik kennen elkaar nog niet zo lang, maar ik vind de begeleiding erg fijn en we hebben binnen korte tijd een goede vertrouwensband met elkaar opgebouwd. Als me iets dwars zit of wanneer ik het lastig vind om mijn gevoel te uiten, helpt ze mij om dat onder woorden te brengen. Ik heb al redelijk wat meegemaakt in mijn leven en Mieke helpt mij om dingen los te laten. Door de begeleiding word ik stapje voor stapje zelfstandiger en zelfverzekerder. Ik vind het fijn dat Mieke altijd rustig blijft en nooit boos op me wordt. Ik kijk uit naar de begeleidingsmomenten, dat ik mijn verhaal weer even kwijt kan en hulp krijg waar nodig.”

Continue reading

S

“Sinds mijn 17e is Ilona in mijn leven. Ik woonde nog thuis, op school ging het slecht, ik gebruikte drugs en had foute vrienden. Nu ben ik 23, woon op mezelf, volg een opleiding, heb een sociaal leven en ben veel zelfstandiger geworden. Ilona heeft mij geholpen de juiste keuzes te maken en de goede richting op te gaan. Later kwam Nicole erbij als begeleidster. Hun hulp is volledig op maat en wordt afgestemd op wat ik op dat moment nodig heb. Ilona en Nicole zijn erg professioneel en tegelijk heel persoonlijk en flexibel. Een van de dingen waar Ilona me goed mee geholpen heeft, is het plannen en organiseren van mijn huiswerk. Ook Nicole is erg goed in wat ze doet, en superlief. Ze houdt de lijntjes kort en weet altijd wat er speelt in mijn leven. Ik kan absoluut zeggen dat ik veel aan Ilona en Nicole te danken heb.”

Continue reading