Koen en Renuka

Wij zijn de ouders van een zoon van 13 jaar en een dochter van 9 jaar oud. De afgelopen 3 jaar zijn we vanuit Onbeperkt Begeleiding ondersteund door Ilona. Bij haar konden we terecht voor advies, tips, en bespraken we situaties die zich in de praktijk voordoen met onze zoon die gediagnosticeerd is met autisme. Ook hebben we meer kennis opgedaan rondom de mogelijkheden en beperkingen van onze zoon.

Een van de vraagstukken waar we gezamenlijk veel over gesproken hebben is de invulling van vrije tijd. Hoe omgaan met deze vrije tijd en het voorkomen dat het ‘hangen’ wordt, wat vervolgens weer eindigt in ruzie binnen het gezin.

Na 3 jaar is onze rugzak voldoende gevuld en gaan we het zonder ‘onbeperkt(e) begeleiding’ doen.

Ilona bedankt voor je luisterende oor, je open houding en niet (be)oordelende feedback.

Continue reading

J.

Ik heb nu al een paar maanden begeleiding van Sandra, bij de eerste ontmoeting voelde ik al meteen een klik. Wat veel zegt, want dat heb ik niet vaak. Ze is rustig van aard, maar toch duidelijk. Ze helpt mee overzicht te creëren als ik dat verlies in bepaalde situaties. Als ik voor een nieuwe uitdaging sta, beginnen we laagdrempelig en legt ze er absoluut geen druk op. Kort samengevat, ik ben heel tevreden over de begeleiding, en heb er vertrouwen in dat ik mijn doelen ga behalen.

Continue reading

Bart

Sinds maart is Lizzy bij mij begonnen. Ze heeft mij het afgelopen halfjaar
goed geholpen. Zo heeft zij me inzicht gegeven in mijn autisme. Het helpt
mij vooral inzicht te krijgen in het handelen in dagelijkse situaties,
waarin je keuzes moet maken. Op communicatief gebied helpt ze me ook, om
mijn communicatieve vaardigheden te verbeteren, en beter inzicht in mijzelf
te krijgen zodat ik beter weet hoe ik met mensen contact kan onderhouden.

Continue reading

Helma

Sinds een aantal maanden komt wekelijks Eefje bij mij langs. Na de intake met Ilona is uiteindelijk Eefje bij mij terecht gekomen. Ik ervaar dit als heel erg prettig, en kan echt de dingen met haar delen en bespreken. Het gaat er vooral om dat ze ook echt luistert en probeert overal in mee te denken. Doordat mijn hoofd vaak erg vol zit , ben ik altijd weer blij als het maandag is en ze weer langs komt… Het voelt voor mij als een soort van verlichting en daar ben ik erg mee geholpen. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar uiteindelijk denk ik dat ik ook hier wel doorheen kom en Eefje helpt mij waar ze kan. “Daar ben ik dan ook echt superblij mee “… Ik ervaar deze begeleiding echt als erg prettig met fijne mensen.

Continue reading

Roland

Hulp vragen omdat je merkt dat je dat weer nodig hebt is voor mij niet zo moeilijk, maar wel de juiste persoon vinden. Iemand die jou begrijpt met je autisme en weer de handvaten kan geven die je zo erg mist. Door corona en alle negatieve gebeurtenissen kwam mijn autisme weer heftig boven drijven, waardoor ik slechter ging functioneren, veel angst (weer) voor situaties kreeg en daar weer lichamelijke klachten aan overhield.
Dus op Google op zoek en “Onbeperkt Begeleiding” tegen komen. Wauw, wat is dat een schot in de roos geweest. Met Ilona de intake gedaan en daarna zou Lizzy het overnemen om de begeleiding te gaan doen. Je voelt of iets goed zit en dit voelt MEGA goed! We zijn nog maar in de begin fase, maar wat geeft dit een veilig en vertrouwd gevoel. Een luisterend oor en begrijpelijke taal waardoor je snapt wat er in je hoofd aan de gang is en wat je er samen aan kunt gaan doen. Heel stiekem kijk ik uit naar de volgende begeleiding omdat het me rust en weer structuur geeft. Zelf moet ik hard aan de slag, maar samen met Lizzy en mijn lieve vriendin gaat dat zeker goed komen. Erg blij met jullie en hoop dat velen dit ook mogen ervaren.

Continue reading

W.

Ik ervaar de begeleiding als heel fijn, er is aandacht voor het persoonlijke en vertrouwelijke informatie. Je krijgt het gevoel dat je alles mag delen! Professioneel en met de juiste adviezen. Mijn hoofd is een stuk leger als mijn begeleidster is geweest, structuur valt dan op zijn plek. Ik heb veel aan mijn begeleidster om rust in mijn hoofd te krijgen, als er nu iets onverwachts gebeurt kan ik het veel sneller ombuigen en ga dus positiever het leven door met minder zorgen! Mijn begeleidster is top, ik ben erg blij met haar!

Continue reading

V

Korte lijntjes zorgen ervoor dat ik direct in contact kom met de desbetreffende begeleider. De verschillende begeleiders zijn betrokken bij de cliënt en werken multidisciplinair. Er is ruimte voor gezamenlijk overleg, met telkens het kind of de jongere als middelpunt. Dit maakt de samenwerking met Onbeperkt Begeleiding erg prettig en toegankelijk.

V

Onbeperkt Begeleiding onderscheidt zich van andere zorgverleners door niet alleen te werken met het kind of de jongere, maar ook samen met de ouders en het sociale netwerk. Cliënten worden niet afhankelijk gemaakt van de hulpverlening, en de hulp wordt beperkt tot wat gevraagd wordt en wat nodig is. De begeleiders laten hun kennis en vaardigheden zien in de toenadering en bejegening van de cliënt. Ze bieden kinderen en jongeren de structuur die zij nodig hebben en creëren een basisveiligheid in het gezin.

V

Ik ervaar Onbeperkt Begeleiding als een samenwerkingspartner die snel inzetbaar is, vlot tot de kern komt en de hulpverlening passend afsluit zodra dit mogelijk is. De begeleiders zijn in staat over te dragen als blijkt dat een ander specialisme beter werkt. Mijn vaste contactpersoon begrijpt zorgvragen goed, handelt zoals overeengekomen, en stelt vragen als er onduidelijkheden zijn. Kortom, erg prettig.

V

Ik ervaar het team van Onbeperkt Begeleiding als kundig en bekwaam op het gebied van autisme. Er is niet alleen sprake van basiskennis, maar zeker ook van verdieping. Op creatieve en professionele wijze ontdekken de begeleiders de zorgvraag. Door de begeleiding hier naadloos op af te stemmen, is er een passend aanbod voor elke cliënt. Het team is thuis in het werken met verschillende methodieken en daar juist ook een eigen invulling aan geven, afgestemd op het kind of de jongere.